Onko Intiasta tulossa merkittävä BTC-haven?

Kryptoharrastajat uskovat, että bitcoin räjähtää Intian kaltaisissa maissa.

Intia on kärjessä

Äskettäin maan korkein oikeus katsoi bitcoin-kaupan lailliseksi ja katsoi, että kielto, joka estää pankkeja ja finanssialan yrityksiä harjoittamasta liiketoimintaa salaisissa yrityksissä tai edustamaan niitä, oli perustuslain vastainen. Kyseinen kielto on sittemmin poistettu, ja kauppa Intiassa on noussut uusille huipulle.

Tämän seurauksena monet ajattelevat, että maa, joka oli aikoinaan hyvin salauksenvastaista, aikoo laittaa digitaalisen omaisuuden kartalle aivan uudella tavalla. Kryptovaluuttapörssit, kuten Bitcoin Code joka on maailman suurin päivittäisen volyymin kauppapaikka, ovat sittemmin liittyneet Intian Internet and Mobile Associationiin (IAMAI), joka on viime kädessä auttanut poistamaan kielto Intiasta.

Lisäksi pörssi ohitti WazirX-nimisen kaupankäyntijärjestelmän. Yrityksen edustaja on ilmoittanut, että tämän vuoden toukokuusta lähtien uusien rekisteröintien määrä on lisääntynyt yli 150 prosentilla, mikä on myötävaikuttanut salauskaupan 66 prosentin nousuun.

He selittivät:

Korkeimman oikeuden myönteinen tuomio on varmasti auttanut luomaan positiivisuutta salauksen ympärille Intiassa.

Tavallisten kauppojen ja salausyritysten lisäksi sääntelijät esittelivät nyt digitaalisen rupian idean. Rupia on maan kansallinen muoto fiat-valuutasta, ja valuutan digitalisointi voi potentiaalisesti ajaa kansakunnan eteenpäin johtavana blockchain-uudistajana.

Se sijoittaisi sen myös samaan suuntaan kuin Kiina, joka näennäisesti on tuonut uuden digitaalisen juanin useille amerikkalaisille yrityksille, kuten Starbucks ja Subway, testaustarkoituksiin. Intian lisäämä digitaalinen rupia saattaa mahdollisesti tehdä siitä vakavan kilpailijan kyseisen maan taloudelle.

Monet salausyrittäjät uskovat, että Intialla on paljon tarjottavaa, ja ottavat sen itsekseen laajentaakseen maan salauskykyjä. Esimerkiksi Lontoon Wirex Ltd: n Pavel Matveev selitti haastattelussa:

Viime marraskuussa julkaisimme tuotteemme kahdeksassa Kaakkois-Aasian maassa, ja toivomme markkinoille tulevan Intiassa kesällä. Esimerkiksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa on valtava rahalähetysvirta Yhdistyneestä kuningaskunnasta Intiaan … [Intian salauksen kysyntä] voi innostaa COVID-19-tilanteesta.

Johtaja Blockchain-innovaatioissa?

Matic-verkon Sandeep Nailwal tarjoaa samanlaisen tunteen. Hänen mukaansa intialaisten työntekijöiden rahalähetysmaksut ovat nousseet ja että kansakunnasta on tullut yksi johtavia dappien (hajautettujen sovellusten) käyttäjiä. Hän toteaa:

Varsinkin salauksen avulla ihmiset voivat pelata pelejä ja ansaita rahaa siitä. Oikean rahan pelit ovat tulleet yhä suositummiksi. Näemme paljon sovelluksia [luota meihin], koska Ethereum on täysin tukkeutunut.

Hänen mukaansa niin monien tekniikan työntekijöiden kanssa Intiassa, maa voi mahdollisesti auttaa lisäämään tällaisten sovellusten läsnäoloa ja käyttöä.